Please rotate your device!
Studio Bennie Jansen Studio Bennie Jansen - Projecten

De Mansardewoning

Renovatie met meerwaarde

Type:
Renovatie woonboerderij 1934

Categorie:
Wonen, transformatie/renovatie, interieur

Opdrachtgever:
Particulier

Locatie:
Dodewaard

Status:
Voorontwerp

In 1934 is in het Betuws Dodewaard een karakteristieke woonboerderij gebouwd. Kenmerkend voor het woongebouw was het mansardedak. Helaas is eind jaren ‘80, door een weinig subtiele verbouwing, deze kap uit zijn evenwicht gehaald. Meerdere verbouwingen door de jaren heen hebben er voor gezorgd dat het geheel voor een onrustig beeld heeft gezorgd.

Met de renovatie van dit project waren de uitgangspunten glashelder: de mansardekap in ere herstellen en rust aanbrengen in het geheel. De geschiedenis van de onevenwichtige verbouwingen wordt hiermee uitgewist. Het resultaat spreekt voor zich: de karakteristieke mansardewoning wordt versterkt door een eigentijdse moderne ingreep.

Het ontwerp laat zien dat elke hoek een overwogen keuze is geweest. De kenmerkende afgeronde hoeken sluiten aan bij de context en geven de moderne ingreep een vriendelijke uitstraling. Tegelijkertijd wordt er aan gebruiksgemak niet ingeleverd. Met het ontwerp zal er door middel van relatief weinig ingrepen een maximaal resultaat worden behaald: een renovatie met meerwaarde. Verbouwen kost geld, maar met dit plan levert de renovatie ook veel geld op.


‘‘Wij zijn er nu al super blij mee en kunnen niet wachten tot het straks af is.’’

Wieteke & Oldrik, opdrachtgevers De Mansardewoning
Studio Bennie Jansen - Projecten


Please rotate your device!


Enthousiast over dit project?


Vraag een vrijblijvend gesprek aan


Wij maken graag persoonlijk met u kennis. Zo kunnen we ons verdiepen in uw wensen en u alles vertellen over het gehele traject. Wij ontzorgen u volledig tijdens dit proces en bieden u het maatwerk gebouw wat uw verwachtingen zal overtreffen.

Zullen we kennismaken?


MAAK EEN AFSPRAAK
Studio Bennie Jansen - Volg Ons


Please rotate your device!


Download brochure

Bent u opzoek naar inspiratie? Download dan hier onze brochure.Studio Bennie Jansen

Goorsteeg 50
6718 TA EDEContact

+31 (0)6 29 33 60 71
[email protected]Volg ons