Please rotate your device!
Studio Bennie Jansen Studio Bennie Jansen - Projecten

De Marconiloodsen

Werken aan de haven & wonen aan het park

Type:
Transformatie goederenloodsen 1960

Categorie:
Wonen, werken, recreëren, transformatie/renovatie, interieur

Opdrachtgever:
Ontwikkeling

Locatie:
Rotterdam

Status:
Concept

De loodsen aan de Marconistraat zijn gesitueerd in een uniek stukje Rotterdam. Een loods gelegen aan een groen park. De ander met zicht over de haven. Deze loodsen bieden de toekomstige gebruikers een levendig stedelijk woon-werkmilieu. Stoere stadsblokken met aantrekkelijke collectieve verblijfsplekken. Een plek om elkaar te ontmoeten.

De Marconiloodsen maken onderscheid tussen twee hoofdfuncties. Loods 85 biedt ruimte voor flexwerk-plekken. Loods 83 krijgt ruimtelijke loftwoningen. Oftewel, werken aan de haven en wonen aan het park. Beide loodsen bieden, zoals bedoeld uit de oorspronkelijke functie, ondersteunende voorzieningen op de koppen. Zo krijgt loods 85 een horecavoorziening met een dakterras. Lunchen met uitzicht over de haven.

Robuuste stalen vakwerkliggers creëren de verbindingen tussen beide loodsen. Hierdoor ontstaat een nieuwe ruimte tussen deze verbindingen. Een windvrije plek die door alle gebruikers kan worden benut. De binnenplaats en de verbindingen zelf bieden ruimte voor verschillende doeleinden zoals bijvoorbeeld een expositie. Zo zijn de oorspronkelijke goederenloodsen getransformeerd in een plek om te werken, wonen en te recreëren.

Studio Bennie Jansen - Projecten


Please rotate your device!


Enthousiast over dit project?


Vraag een vrijblijvend gesprek aan


Wij maken graag persoonlijk met u kennis. Zo kunnen we ons verdiepen in uw wensen en u alles vertellen over het gehele traject. Wij ontzorgen u volledig tijdens dit proces en bieden u het maatwerk gebouw wat uw verwachtingen zal overtreffen.

Zullen we kennismaken?


MAAK EEN AFSPRAAK
Studio Bennie Jansen - Volg Ons


Please rotate your device!


Download brochure

Bent u opzoek naar inspiratie? Download dan hier onze brochure.Studio Bennie Jansen

Goorsteeg 50
6718 TA EDEContact

+31 (0)6 29 33 60 71
[email protected]Volg ons