Please rotate your device!
Studio Bennie Jansen Studio Bennie Jansen - Projecten

Woonboerderij G2

Eigentijds rauw

Type:
Renovatie woonboerderij 1932

Categorie:
Wonen, transformatie/renovatie, interieur

Opdrachtgever:
Particulier

Locatie:
Hoevelaken

Status:
In uitvoering


‘‘Zelf hebben we er van tevoren uren mee gepuzzeld, maar kregen het niet zo helder en logisch als dat het nu is geworden’’

Gerard & Geralda, opdrachtgevers Woonboerderij G2

De woonboerderij uit 1932 is een echte eye-catcher in de omgeving. Het ruime landelijke kavel, met een eigen boomgaard, wordt omsloten door recente nieuwbouw. Het meest in het oog springend is hierbij de moderne schuurwoning bij de buren. Deze gehele authentieke context vraagt om een reactie. Als opgave is gesteld hoe het ontwerp voor de renovatie van de woonboerderij op al deze facetten in dient te spelen. Tegelijkertijd vraagt het om aansluiting op de structuur en uitstraling van het bestaande object.

Het antwoord wordt gegeven door middel van twee zorgvuldig gepositioneerde ingrepen in het volume. Ter plaatse van de entree is er een introvert gebaar gemaakt. Daarentegen opent het volume zich aan de andere zijde op extraverte wijze. De eigentijdse erker zorgt voor maximale verbinding met buiten en een wijds uitzicht richting de boomgaard. Daarnaast versterken de ingrepen het interieur doordat waardevolle elementen worden uitgelicht.

De cortenstalen afwerking geeft de erker een eigentijdse rauwe uitstraling. Deze sluit moeiteloos aan op de rauwe bestaande gevels en de tinten uit de omringende nieuwbouw. Modern en duidelijk waarneembaar is er een interessante relatie ontstaan met de directe omgeving.

Studio Bennie Jansen - Projecten


Please rotate your device!


Enthousiast over dit project?


Vraag een vrijblijvend gesprek aan


Wij maken graag persoonlijk met u kennis. Zo kunnen we ons verdiepen in uw wensen en u alles vertellen over het gehele traject. Wij ontzorgen u volledig tijdens dit proces en bieden u het maatwerk gebouw wat uw verwachtingen zal overtreffen.

Zullen we kennismaken?


MAAK EEN AFSPRAAK
Studio Bennie Jansen - Volg Ons


Please rotate your device!


Download brochure

Bent u opzoek naar inspiratie? Download dan hier onze brochure.Studio Bennie Jansen

Goorsteeg 50
6718 TA EDEContact

+31 (0)6 29 33 60 71
[email protected]Volg ons