Over Bennie Jansen

Al vanaf mijn kindertijd ging ik met mijn vader mee om te helpen op de bouwplaats. Het grootste deel van mijn familie werkte in de bouw. Ook ikzelf ben eerst in de uitvoerende tak van deze sector werkzaam geweest. Ik werkte uiteindelijk zelfstandig als stukadoor. Ondanks dat mijn bedrijf goed liep, had ik niet het gevoel dat ik mijn creativiteit voldoende kwijt kon. Ik besloot het roer om te gooien en mijn droom achterna te jagen die ik eigenlijk al van kinds af aan had: mooie gebouwen maken.

Dit mooie doel leidde ertoe dat ik naast mijn toenmalige werkzaamheden in de bouw mijn technische opleiding HBO Bouwkunde heb doorlopen. Na het succesvol behalen hiervan volgde ik de architectuuropleiding op de kunstacademie in Arnhem. In de loop der jaren heb ik bij meerdere mooie architectenbureaus werkervaring opgedaan. In de zomer van 2019 voelde het voor mij als het juiste moment voor een volgende stap. Ik begon mijn eigen ontwerpbureau: Studio Bennie Jansen.

Bennie Jansen

Mijn carrière tot architect is geen gebruikelijke route, maar wel een die mij uniek maakt als ontwerper. De jarenlange ervaring op de bouwplaats heeft me bewust gemaakt van de maakbaarheid van een gebouw. De werkervaringen bij architectenbureaus en de opleiding aan de kunstacademie maakte het kunstzinnige in me los. Dit zorgde voor een gebalanceerde mix tussen artistiek en pragmatische nuchterheid. Waar ik voor sta is om stoere gebouwen te maken waarbij de wensen van de gebruiker samenkomen met mijn visie. Goede gebouwen met een krachtige maar warme uitstraling. Ik ontwerp graag spannende ruimtelijke belevingen, maar wel waarbij het praktisch gebruik altijd centraal staat.

Start je eigen project

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!