Over Studio Bennie Jansen

Wij zijn een jong ontwerpbureau dat voornamelijk actief is op de woningmarkt. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in zorggerelateerde recreatieparken. Wij ontwerpen, adviseren en begeleiden bouwplannen. Zowel nieuwbouw, verbouw als renovatieplannen. Jouw wens staat centraal. Ook voor enkel interieuropgaves ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij bieden maatwerk, van ontwerp tot oplevering. Ons uitgebreide netwerk van deskundige vakspecialisten garandeert kwaliteit. Wij zijn jouw eerste aanspreekpunt tijdens het hele traject. Dat zorgt voor korte communicatielijnen. Zo werken we samen zorgeloos toe naar het maximale eindresultaat.

Onze visie

Onze blik op architectuur is gericht op de toekomst, maar altijd met respect voor het verleden. We maken gebruik van moderne materialen en technieken, maar houden ook rekening met historie en traditie. Onze ontwerpen zijn gericht op efficiëntie en duurzaamheid. Bouwtechniek, energieverbruik, onderhoud en gebruiksflexibiliteit zijn hierbij belangrijke kernwoorden. Onze ontwerpen zijn uniek, maar ook herkenbaar.

Harmonieus geheel

Een strakke vormgeving, robuuste elementen en stoere materialen prikkelen je zintuigen. Materialen lopen door van buiten naar binnen en andersom. De grens met buiten wordt vervaagd, waardoor de verbinding wordt versterkt. Door gebruik te maken van open ruimtes, scherpe zichtlijnen en subtiele afscheidingen ontstaat een spannende ruimtelijke beleving. Dit wordt extra benadrukt door veel daglicht.

Een intieme plek wordt afgewisseld met een open ruimte. Zo ontstaat een balans tussen visuele spanning en rust. Zorgvuldig afgestemde materialen, elementen en verhoudingen versterken dat. Het maakt uw gebouw tijdloos.

Praktisch en comfort

Het praktisch gebruik staat centraal in ieder ontwerp. Onze ontwerpen ontstaan vanuit een nuchtere en eenvoudige basis. Alles wat we inzetten, heeft een functie. Karakteristieke gebouwen ontstaan door natuurlijke materialen. Ze stralen warmte uit en voelen sfeervol aan. Ruime raampartijen zorgen voor een lichte leefomgeving. Het verbindt buiten met binnen.

Verfijnde details

Het ontwerp staat of valt met details. Wij werken minder waardevolle onderdelen weg en benadrukken kenmerkende elementen. Zo ontstaat een gedetailleerd geheel. De onderwerpkeuzes blijven helder en het ontwerp komt écht tot leven.

Samenspel tussen architectuur, interieur en tuin

Ons netwerk bestaat uit ervaren professionals op het gebied van styling en tuinontwerp. Een doordachte afstemming tussen architectuur, interieur en tuin levert een gezamenlijk kunstwerk op. Zie je het al voor je?

Kom gerust langs!

Onze studio is gevestigd in een van de voormalig Arthur Koolkazarnes in Ede. In dit gerenoveerde karakteristieke pand delen wij kennis en kunde met architectenbureau Firm Studio.

We werken op een laagdrempelige plek waar de ontwerpprocessen zichtbaar zijn en de dromen van klanten vorm krijgen. Maquettes staan er vrij in de ruimte en schetsen liggen verspreid op tafel. De realistische visualisaties zullen het ontwerp uiteindelijk echt tot leven brengen.

Terwijl op de achtergrond een 3D-printer aan het nieuwe ruimtelijk model werkt, staat de deur altijd open voor een vrijblijvende kennismaking. Koffie?

Start je eigen project

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!