De Veldkamp

Type Drie moderne schuurwoningen
Opdrachtgever De Veldkamp Ontwikkeling B.V.
Locatie Nijkerk
Status Concept
Inhoud 660 m3
Landschapsarchitect Eelerwoude B.V.

Moderne schuurwoningen met zink

Door het slopen van meerdere megastallen is er ruimte ontstaan voor het plan De Veldkamp. Het plan omvat drie nieuwe vrijstaande woningen welke worden gesitueerd achter de bestaande boerderij. Voor de zoektocht naar de juiste architectuur en ruimtelijke inpassing waren we uitgenodigd deel te nemen aan de tender.

Trots kunnen we melden dat ons onderzoek als winnaar is gekozen!

Concept

Ontwerp

Het onderzoek verbeeldt drie moderne schuurwoningen. Refererend naar de stallen van vroeger zijn deze langgerekt vormgegeven. Door de bescheiden bouwhoogte blijven de woningen ondergeschikt aan de bestaande boerderij.

moderne schuurwoning van zink in nijkerk situatie de veldkamp
moderne schuurwoning van zink in nijkerk situatie de veldkamp
moderne schuurwoning van zink in nijkerk situatie de veldkamp

De woningen

Een van de belangrijkste elementen van de woningen zijn de zorgvuldig geplaatste ruime raampartijen. Deze creëren overal in de woning zichtlijnen richting het omringende landschap. Er zijn zichtlijnen die dwars door de woning heen gaan. De zichtlijn door de langste woning is maar liefst 33,5 meter lang!

Door de ruime glaspartijen ontstaat in de woning een oase van licht. Hierdoor wordt de grens van binnen naar buiten vervaagd. Tegelijkertijd wordt juist de verbinding met de omgeving versterkt. De bewoner waant zich ook binnen, midden in het landschap.

Terraswoning

Aan de zijkant van de moderne schuurwoning bevindt zich een 20 meter lang terras! Deze staat door middel van een grote schuifpui in verbinding met het leefgedeelte. De grote glasoppervlakten zorgen voor een haast naadloze verbinding tussen het wonen binnen en het leven buiten.

moderne schuurwoning van zink en hout in nijkerk
moderne schuurwoning van zink en hout in nijkerk

Patiowoning

Midden in het bouwvolume bevindt zich de patio. Deze grenst aan de hal, de slaapkamer en de leefruimte. Dit creëert niet alleen ruimte om buiten te verblijven, maar zorgt ook nog eens voor meer daglicht in al deze ruimtes.

moderne schuurwoning van zink en hout in nijkerk
moderne schuurwoning van zink en hout in nijkerk

Verandawoning

De veranda bevindt zich aan de kop de woning. Doordat de veranda grenst aan de leefruimte is het letterlijk en figuurlijk het verlengstuk van het wonen. Door de pui te openen kan de veranda dienen als uitbreiding van de leefruimte.

Start uw project richting woongenot

Wij maken graag kennis met u! We verdiepen ons in uw wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat uw verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!

Volgend project bekijken Onherkenbare woningmetamorfose