Villa D

Type Villa met kantoorruimte
Opdrachtgever Particulier
Locatie Ede
Status Opgeleverd
Inhoud 1000 m3
Landschapsarchitect Best Gardens
Fotografie Jurrit van der Waal Fotografie

Robuuste villa met minimalistisch interieur

Gelegen in het buitengebied van Ede staat langs het water een luxe villa onder een deken van riet. Het plan is ontworpen met ruime aandacht voor symmetrie, ruimtelijke beleving en landelijke elementen. Door het gebruik van natuurlijke materialen sluit de villa naadloos aan op de landelijke ligging. Het woongedeelte schuilt achter het uit steen opgetrokken gedeelte, het kantoor achter de gevel van donker hout.

Landelijk en robuust van buiten

Minimalistisch en behaaglijk van binnen

Het interieur is strak en minimalistisch, maar de eiken balken zorgen als warme elementen voor een behaaglijke sfeer. Ondanks het volle programma is de woning ruim opgezet met meerdere vides en grote ramen.

Ruimtelijke beleving

Het door de woning heen bewegen voelt echt als een belevenis. Wat bij binnenkomst direct opvalt, is de open ruimte tot in de nok. Vervolgens bieden de stalen taatsdeuren een sterke zichtlijn dwars door de leefruimte over het aangelegen water. Iedere ruimte biedt telkens andere ruimtelijk ervaring en nieuwe zichtlijnen naar buiten. Royale uitzichten worden afgewisseld door omkaderde doorkijkgaten. Overal in het gebouw wordt de verbinding gelegd met de groene omgeving.

Eiken balken worden extra krachtig in open ruimtes

Visuele rust door symmetrie

Dit hadden we zelf nooit zo kunnen verzinnen. Toch voelt het wel echt als όns huis

Jacolien en Cornelis, opdrachtgevers Villa D

Publicaties

Excellent Woonmagazine – uitgave 3 2020

Solar Nederland – uitgave september 2019

Start uw project richting woongenot.

Wij maken graag kennis met u! We verdiepen ons in uw wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat uw verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!

Volgend project bekijken Woonboerderij G²