Villa VL

Type Woningmetamorfose
Categorie Exclusieve woonvilla, woning metamorfose
Opdrachtgever Particulier
Locatie Lunteren
Status Gerealiseerd
Interieurarchitect Studio Babbet
Landschapsarchitect Bjorn Meulenberg Tuinontwerp en Advies
Aannemer Aannemersbedrijf Van den Brandhof B.V.
Constructeur IBT Veenendaal
Hovenier Top Tuinen

Moderne villa met riet

Aan de groene rand van Lunteren is een semi-bungalow onherkenbaar getransformeerd tot exclusieve woonvilla. Door de grenzen van het bestemmingsplan op te zoeken konden we voldoen aan het ruime programma van eisen. Doordat het tuinontwerp afgestemd is op de architectuur, ontstaat een harmonieus totaalbeeld.

Oude situatie

Nieuwe situatie

klik voor meer

Strakke lijnen en speelse gevels

Doordat er op meerdere plekken wordt uitgebouwd ontstaat er een fraai dieptespel in de gevels. Buiten het hoofdvolume wordt de plint van metselwerk omhoog getrokken. Hierdoor ontstaat er ter plaatse van de tuin een ruime veranda. Aan de linkerkant vormt het metselwerk een strak vormgegeven garage.

Luxe materialisatie

De rieten kap geeft de woning zijn warme uitstraling. Gecombineerd met het witte stucwerk zorgt dit voor een prachtig en chique geheel. In de gevels komen twee soorten verticale houten gevelbekleding. Op de verdieping staan de donkere delen op een hardstenen spekband. Op de begane grond zorgen moderne smallere delen fraké hout voor een fraai contrast met het metselwerk. De verticale lamellen creëren privacy in de woning. Ze geven de villa extra luxe en maken het plaatje helemaal af.

Villa in de nacht

klik voor meer

Start je project richting woongenot

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!

Volgend project bekijken Woonboerderij Dodewaard