Villa VL

Type Woningmetamorfose
Categorie Exclusieve villa
Opdrachtgever Particulier
Locatie Lunteren
Status Opgeleverd 2023
Interieurarchitect Studio Babbet
Landschapsarchitect Bjorn Meulenberg Tuinontwerp en Advies
Fotografie The Art of Living
Aannemer Aannemersbedrijf Van den Brandhof B.V.
Constructeur IBT Veenendaal
Hovenier Top Tuinen

Moderne villa met riet

Aan de groene rand van Lunteren is een semi-bungalow onherkenbaar getransformeerd tot exclusieve woonvilla. Door de grenzen van het bestemmingsplan op te zoeken konden we voldoen aan het ruime programma van eisen. Doordat architectuur, interieur en tuinontwerp tot in detail zijn ontworpen, ontstaat een harmonieus totaalbeeld.

moderne villa met riet

Binnen en buiten verbinden

Door de grens tussen binnen en buiten te vervagen, ontstaat de verbinding. Op meerdere plekken in het huis zijn de materialen van binnen naar buiten doorgezet, en andersom. De luxe groene tuin wordt zo ook binnen in de woning beleeft.

klik voor meer

Luxe materialisatie

De rieten kap geeft de woning zijn warme uitstraling. Gecombineerd met het witte stucwerk zorgt dit voor een prachtig en chique geheel. In de gevels komen twee soorten verticale houten gevelbekleding. Op de verdieping staan de donkere delen op een hardstenen spekband. Op de begane grond zorgen moderne smallere delen fraké hout voor een fraai contrast met het metselwerk. De verticale lamellen creëren privacy in de woning. Ze geven de villa extra luxe en maken het plaatje helemaal af.

klik voor meer

Strakke lijnen en speelse gevels

De dynamiek in de gevel draagt bij aan de esthetische prikkeling. Doordat er op meerdere plekken is uitgebouwd ontstaat er een fraai dieptespel in de gevelaanzichten. Ook de combinatie van zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen draagt hieraan bij. Buiten het hoofdvolume wordt de plint van metselwerk omhoog getrokken. Hierdoor ontstaat er ter plaatse van de tuin een ruime veranda. De aanbouw opent zich hier, om zo vanuit binnen de verbinding te maken met buiten.

klik voor meer

Een gezamenlijk kunstwerk

Architectuur, interieur en tuin zijn tot in detail op elkaar afgestemd. Lamellen welke buiten zijn toegepast, zijn ook in het interieur aanwezig. Materialen van buiten zijn ook binnen subtiel toegepast, maar de grootste blikvanger van het ontwerp is misschien wel de veranda. De lange overspanning zorgt er voor dat de woning zich volledig opent naar de tuin toe en zo binnen zorgt voor een breed uitzicht en maximale verbinding met buiten.

klik voor meer

Ontwerp

klik voor meer

Oude situatie

renovatie lunteren

Publicatie

The art of living – uitgave 6 2023

art of living Lunteren
art of living Ede
art of living Ede

Start je project richting woongenot

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!

Volgend project bekijken Woonboerderij Dodewaard