renovatie tot moderne woonboerderij met cortenstaal erker in hoevelaken

Moderne woonboerderij

Bij Studio Bennie Jansen zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke en natuurlijke woningen, waaronder moderne woonboerderijen. De woonboerderij is een typische Nederlandse woning die zijn oorsprong vindt op het platteland. Kenmerkend voor deze stijl zijn vaak de daken met een wolfseind. Ook de mansarde kap komt veel voor.

Ben je in het bezit van een leeg kavel of een bestaande boerderij? We maken altijd een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw woonwensen. We verzorgen dit proces van begin tot eind, van ruimtelijk concept tot sfeervol totaalplan. Alles voor een perfect plaatje van jouw rietgedekte villa!

Wat is een moderne woonboerderij?

Het is een woning die in harmonie met de omgeving is gebouwd en die het buitenleven benadrukt. De traditionele hoofdvorm, geldt als basis voor het exterieur ontwerp. Fraaie ingrepen en details in de gevels en het dak maken een karakteristiek totaalbeeld. Binnenin vindt men authentieke elementen zoals houten kolommen en balken. Een oude woonboerderij leent zich uitstekend als renovatie tot een moderne woonboerderij van nu. Maar zeker ook bij nieuwbouw is het kiezen voor een moderne woonboerderij een uitstekende keuze.

Renovatie van oude boerderij

Heb je een oude boerderij met karakteristieke elementen? Wij maken een ontwerp op basis van de bestaande authentieke kwaliteiten. We analyseren alle aanwezige onderdelen. Denk aan traditionele balken, gedetailleerd metselwerk of gootklossen van vroeger. Zijn ze van waarde? Dan houden we daar rekening mee!  

In het renovatieontwerp doen wij recht aan deze elementen. Ze mogen opvallen! Plekken met minder waarde, verduurzamen wij zorgvuldig. Met een nieuw ontwerp voelt het gebouw weer eigentijds aan. Mét respect voor de historie.

Waarom kiezen mensen voor een moderne woonboerderij?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een woonboerderij. Een van de voornaamste redenen is het landelijke karakter van een boerderij. De hoofdvorm is stoer, maar de wolfseind daken of de mansarde kap geeft het een charmante uitstraling. Stoer, charmant, landelijk, eigentijds en tijdloos, maar eventueel ook industrieel zijn kenmerken die van toepassing zijn op een moderne woonboerderij.

Lees hier meer over de 5 voordelen van een moderne woonboerderij.

De heldere hoofdvorm, die verwijst naar de traditionele boerderijstijl, is een kenmerk van deze woonstijl. Bij nieuwbouw is er volledige vrijheid om deze vorm helemaal op maat te maken. Het geeft de vrijheid om te reageren op jouw specifieke wensen en deze in de hoofdvorm te verwerken. Zo ontstaat er een unieke woning die helemaal op jouw specifieke wensen is afgestemd. Ontwerpen we vanuit een bestaande boerderij? Dan werken we vanuit de bestaande massa en vullen deze zo efficiënt, praktisch, maar ook spannend en interessant mogelijk in. Eventueel bouwen we uit waar nodig is.

Meer weten over de plattegrond van een moderne woonboerderij? Klik dan hier voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een moderne woonboerderij?

Een moderne woonboerderij is een woning die verwijst naar een traditionele boerderij, maar is ontworpen in een moderne stijl. Een moderne woonboerderij is een combinatie van een stoere landelijke woning met een charmante touch. Deze optie is aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar iets anders dan een traditioneel landelijk huis.

Wil je meer weten over de voordelen van een moderne woonboerderij? Klik dan hier voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een moderne woonboerderij?

Een moderne woonboerderij is een woning die verwijst naar een traditionele boerderij, maar is ontworpen in een moderne stijl. Een moderne woonboerderij is een combinatie van een stoere landelijke woning met een charmante touch. Deze optie is aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar iets anders dan een traditioneel landelijk huis.

Wil je meer weten over de voordelen van een moderne woonboerderij? Klik dan hier voor meer informatie.

Conclusie

Moderne woonboerderijen zijn een hele populaire optie onder mensen die op zoek zijn naar een unieke woning waarbij stoer, charmant, landelijk, modern, tijdloos, ruimtelijk en eventueel industrieel samenkomen. We bieden jouw de mogelijkheid om je droomwoning te realiseren door met ons samen te werken aan een op maat gemaakte moderne woonboerderij.

Onze moderne woonboerderij projecten

We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve moderne woonboerderijen op maat. Met veel ervaring en eventueel in samenwerking met onze vaste stylisten en tuinontwerpers bieden wij een unieke en complete service voor het realiseren van jouw droomwoning. Onze ontwerpen lopen uiteen van moderne tot landelijke stijlen. We werken altijd samen met onze klanten om al hun wensen te verwezenlijken. Kies voor kwaliteit, flexibiliteit en stijl en laat je inspireren door onze moderne woonboerderij projecten.

Over ons

Wij ontwerpen, adviseren en begeleiden het hele traject. Jouw wens staat centraal. Wij bieden maatwerk, van ontwerp tot en met de begeleiding van de bouwfase. Ons uitgebreide netwerk van deskundige vakspecialisten garandeert kwaliteit. Wij zijn je eerste aanspreekpunt tijdens het hele traject. Korte communicatielijnen, waarbij je volledig wordt ontzorgd. Samen werken we toe naar het maximale eindresultaat.

Start je project richting woongenot

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!