moderne villa met riet

Rietgedekte villa

Bij Studio Bennie Jansen zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke en natuurlijke woningen, waaronder rietgedekte villa’s. Deze optie is populair onder onze klanten die op zoek zijn naar een dakbedekking die niet alleen rustieke charme toevoegt aan hun woning, maar ook een aantal praktische voordelen biedt.

Onze ontwerpen zijn stoer, behaaglijk, tijdloos en herkennen zich in een strakke vormgeving met robuuste elementen. Natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld riet, geven de woning een warm en sfeervol gevoel.

Ben je in het bezit van een leeg kavel of een bestaande woning? We maken altijd een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw woonwensen. We verzorgen dit proces van begin tot eind, van ruimtelijk concept tot sfeervol totaalplan. Alles voor een perfect plaatje van jouw rietgedekte villa!

Wat zijn de voordelen van een villa met rieten dak?

Een rietgedekte villa is een prachtige woning waarbij het dak van riet bijdraagt aan de warme uitstraling. Deze villa’s zijn vaak populair bij mensen die op zoek zijn naar een luxe woning met natuurlijke materialen. Het riet geeft de woningen een warme uitstraling, wat ze tot een aantrekkelijke optie maakt. Daarnaast functioneert het riet als een extra isolerende en geluidswerende laag. Dit zorgt ten eerste voor een rustige leefomgeving binnen. Maar ook voor een flinke besparing op de energiekosten, aangezien een woning het meeste warmteverlies lijdt door het dak.

Wil je meer weten over de voordelen van een rieten dak? Klik dan hier voor meer informatie.

Welke architectuurstijlen zijn geschikt voor een woning met een rieten dak?

Een rieten dak geeft een woning een authentieke en warme uitstraling. Het is een klassiek element dat in verschillende architectuurstijlen kan worden toegepast. Het maakt niet uit of je de wens hebt voor een schuurwoning, woonboerderij of landelijke-, Gooisch of moderne villa, wij hebben de kennis en ervaring om jouw dromen om te zetten in een uniek en functioneel ontwerp. Lees hier meer over de vijf architectuurstijlen voor woningen met een rieten dak.

Wil je meer weten over welke stijlen passend zijn bij een rieten dak? Klik dan hier voor meer informatie.

De levensduur van een rieten dak

Voorwaarden voor een lange levensduur van het rieten dak begint bij een goed ontwerp. Daarnaast zijn er echter nog meer factoren die de levensduur van een rieten dak beïnvloeden, waaronder de kwaliteit van de rietmat, de constructie van het dak en de weersomstandigheden waaraan het blootstaat.

Wil je meer weten over de levensduur van een rieten dak? Klik dan hier voor meer informatie.

Onze rietgedekte villa’s

We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve woningen met riet. Met veel ervaring bieden wij een unieke en complete service voor het realiseren van jouw droomwoning. Onze ontwerpen kenmerken zich van moderne tot landelijke stijlen. We werken samen met onze klanten om al hun wensen te verwezenlijken. Kies voor kwaliteit en stijl en laat je inspireren door onze projecten met een rieten dak.

Over ons

Wij ontwerpen, adviseren en begeleiden het hele traject. Jouw wens staat centraal. Wij bieden maatwerk, van ontwerp tot en met de begeleiding van de bouwfase. Ons uitgebreide netwerk van deskundige vakspecialisten garandeert kwaliteit. Wij zijn je eerste aanspreekpunt tijdens het hele traject. Korte communicatielijnen, waarbij je volledig wordt ontzorgd. Samen werken we toe naar het maximale eindresultaat.

Start je project richting woongenot

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!