Gooische villa met stucwerk, hout en riet in Lunteren

Vijf architectuurstijlen voor woningen met een rieten dak

Een rieten dak geeft een woning een authentieke en warme uitstraling. Het is een klassiek element dat in verschillende architectuurstijlen kan worden toegepast. Of je nu op zoek bent naar een landelijke villa, een moderne woning of iets daartussenin, Studio Bennie Jansen heeft de kennis en ervaring om jouw dromen om te zetten in een uniek en functioneel ontwerp. In dit artikel ontdek je vijf architectuurstijlen voor woningen met een rieten dak.

1. Landelijke villa

Een landelijke villa is een populaire keuze onder mensen die op zoek zijn naar een woning met een traditioneel en rustiek uiterlijk. Het rieten dak in combinatie met karakteristieke elementen geeft de woning een robuuste uitstraling. De landelijke villa’s van Studio Bennie Jansen zijn gericht op efficiëntie en duurzaamheid, en bieden een comfortabele en praktische leefomgeving.

2. Gooische villa

Een Gooische Villa is de perfecte mix tussen klassieke en moderne architectuur. Met een rieten dak creëer je een harmonieus geheel tussen de warme uitstraling van het dak en de klassieke wit gestucte gevels. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en technieken zijn de Gooische villa’s van Studio Bennie Jansen bijzonder efficiënt en duurzaam. Klassiek, modern, natuurlijk en behaaglijk. De Gooische stijl leent zich er perfect voor.

3. Moderne villa

De moderne villa is een woning herken je aan transparantie en een strakke vormgeving. Bij ontwerpen van moderne architectuur houden we ‘less is more’ in ons achterhoofd. Vaak bestaan moderne villa’s voor een groot deel uit glas. Het is een woning die nadruk legt op strakke lijnen en binnenin veel licht. Open ruimtes dragen hier aan bij en creeren een spannende ruimtelijke beleving. Ook qua materialen wordt er gekozen voor strakke afwerkingen. Altijd gecombineerd met materialen die warmte uitstralen. Riet is hier een goed voorbeeld van. Het rieten dak geeft een moderne woning een warme uitstraling en zorgt voor een mooie balans tussen modern en behaaglijk.

4. Schuurwoning

Een schuurwoning is een variant op de meer traditionele landelijke villa. Schuurwoningen zijn uitermate geschikt voor hoge open ruimtes. De schuine daken, hoge plafonds en grote ramen geven de woning een ruimtelijk en licht gevoel. Een rieten dak biedt de mogelijkheid om een mooi natuurlijk contrast te vormen met de houten gevels. Een meer natuurlijke uitstraling bestaat simpelweg niet! Studio Bennie Jansen ontwerpt schuurwoningen die voldoen aan de laatste bouwnormen en technieken, waardoor ze zowel efficiënt als comfortabel zijn.

5. Woonboerderij

De woonboerderij is een typische Nederlandse woning die zijn oorsprong vindt op het platteland. Kenmerkend voor deze stijl zijn de daken met een wolfseind. De keuze voor riet biedt de mogelijkheid om extra details, en dus karakter, toe te voegen aan de woonboerderij. Het is een woning die in harmonie met de omgeving is gebouwd en die het buitenleven benadrukt. Binnenin vindt men authentieke elementen zoals houten kolommen en balken. Buiten vormen fraaie details in de gevels en het dak een karakteristiek totaalbeeld.

Conclusie

Er zijn vele verschillende architectuurstijlen voor woningen met een rieten dak. Van de landelijke villa tot de moderne villa, elke stijl heeft zijn eigen charme en uitstraling. Of je nu kiest voor een landelijke of moderne stijl, we zorgen ervoor dat jouw woning ook echt jouw thuis wordt. Laat je verrassen door de mogelijkheden en ontdek samen met ons welke stijl het beste bij jou past.

Onze rietgedekte villa’s

We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve woningen met riet. Met veel ervaring bieden wij een unieke en complete service voor het realiseren van jouw droomwoning. Onze ontwerpen kenmerken zich van moderne tot landelijke stijlen. We werken samen met onze klanten om al hun wensen te verwezenlijken. Kies voor kwaliteit en stijl en laat je inspireren door onze projecten met een rieten dak.

Over ons

Wij ontwerpen, adviseren en begeleiden het hele traject. Jouw wens staat centraal. Wij bieden maatwerk, van ontwerp tot en met de begeleiding van de bouwfase. Ons uitgebreide netwerk van deskundige vakspecialisten garandeert kwaliteit. Wij zijn je eerste aanspreekpunt tijdens het hele traject. Korte communicatielijnen, waarbij je volledig wordt ontzorgd. Samen werken we toe naar het maximale eindresultaat.

Start je project richting woongenot

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!