Gooische villa met stucwerk, hout en riet in Lunteren

De voordelen van een villa met rieten dak

Bij Studio Bennie Jansen zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke en natuurlijke woningen, waaronder rietgedekte villa’s. Deze optie is zeer populair onder onze klanten die op zoek zijn naar een dakbedekking die niet alleen een rustieke charme toevoegt aan hun woning, maar ook een aantal praktische voordelen biedt.

1. Duurzaamheid

We werken samen met de beste rietdekkers waardoor onze rietgedekte villa’s worden gebouwd met alleen de hoogste kwaliteit riet. Hierdoor is het riet een zeer duurzaam en langdurig dakbedekkingsmateriaal. Het kan extreme weersomstandigheden weerstaan, zoals zware regenval en harde wind. Bovendien beschermen de natuurlijke oliën in riet tegen rot en verval, waardoor het vele jaren mee gaat.

2. Besparing energiekosten

De dikke laag riet op een dak functioneert als een extra isolatielaag. Dit verhoogt de rc-waarde (isolatiewaarde) van jouw huis aanzienlijk. Hiermee bespaar je behoorlijk op de energiekosten, aangezien een woning het meeste warmteverlies lijdt door het dak. De dikke laag riet vormt een barrière tegen de elementen. Rietgedekte daken zorgen dat het in je woning in de winter extra lang warm blijft en in de zomer extra lang koel.

3. Geluidsisolerend

Naast de isolerende werking om warmte of koelte in je huis te behouden, heeft riet nog een isolerende functie. Riet biedt een zeer effectieve wering tegen geluid. Heb je dus een woning aan bijvoorbeeld een drukke weg of in de buurt van een snelweg? Een rieten dak draagt dan bij aan een rustige leefomgeving binnen.

4. Milieuvriendelijk

Riet is een herbruikbare grondstof die duurzaam wordt verbouwd en geoogst. Het vereist minimaal verwerking voordat het als dakbedekkingsmateriaal kan worden gebruikt en is ook biologisch afbreekbaar. Riet is zelfs het meest milieuvriendelijke product in de bouwsector.

5. Natuurlijke uitstraling

Rietgedekte daken geven een unieke en warme touch aan bijna elk huis. Wij ontwerpen woningen waarbij de natuurlijke textuur en kleuren van het riet passen bij de omgeving en naadloos blenden met de gewenste architectonische stijl.

6. Flexibiliteit

Een rieten dak is flexibel in zijn vormgeving. Alles is mogelijk, van verticale oppervlaktes tot allerlei rondingen. Riet biedt ook de mogelijkheid om detaillering aan te brengen in het dakvlak. Hierdoor krijgt de woning nog meer karakter. Bovendien is riet perfect te combineren met de plaatsing van zonnepanelen. Door de dikte van de rietlaag kunnen deze mooi worden verzonken in het dakvlak.

Conclusie

Een rieten dak biedt veel voordelen voor een woning of bedrijfspand. Het is duurzaam, milieuvriendelijk, goed isolerend, esthetisch aantrekkelijk, veelzijdig en flexibel. Bij Studio Bennie Jansen kun je rekenen op een ontwerp waarbij een rieten dak op de juiste manier is geïntegreerd. Laat je verrassen door de mogelijkheden die riet biedt in jouw ontwerp.

Rietgedekte villa’s van Studio Bennie Jansen

Studio Bennie Jansen is gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve woningen met riet. Met veel ervaring bieden wij een unieke en complete service voor het realiseren van jouw droomwoning. Onze ontwerpen kenmerken zich van moderne tot landelijke stijlen. We werken samen met onze klanten om al hun wensen te verwezenlijken. Kies voor kwaliteit en stijl en laat je inspireren door onze projecten met een rieten dak.

Over ons

Wij ontwerpen, adviseren en begeleiden het hele traject. Jouw wens staat centraal. Wij bieden maatwerk, van ontwerp tot en met de begeleiding van de bouwfase. Ons uitgebreide netwerk van deskundige vakspecialisten garandeert kwaliteit. Wij zijn je eerste aanspreekpunt tijdens het hele traject. Korte communicatielijnen, waarbij je volledig wordt ontzorgd. Samen werken we toe naar het maximale eindresultaat.

Start je project richting woongenot

We maken graag kennis met je! We verdiepen ons in je wensen en vertellen alles over het hele traject. Het resultaat is een maatwerk gebouw dat je verwachtingen overtreft. Is het gevoel van beide kanten goed? Laten we wat moois maken!